Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Rendezvények - Velencei utazás képes leírás - Velencei utazás.tlap.hu
részletek »

Rendezvények - Velencei utazás - Velencei utazás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: velencei-utazas.tlap.hu » Rendezvények - Velencei utazás
Keresés
Találatok száma - 12 db
12. Velencei Építészeti Biennále

12. Velencei Építészeti Biennále

A Velencei Biennále keretében megrendezésre kerülő 12. Nemzetközi Építészeti Kiállítás People meet in architecture címmel nyílik augusztus végén Velencében. A kiállítás felkért főkurátora Kazuyo Sejima, az idén Pritzker-díjjal is elismert japán építésznő. A Velencei Biennále a nagyközönség számára augusztus 29-től látogatható a város megszokott helyszínein: a Giardini parkban, az Arsenale és a város külső kiállítóhelyein.

13. Velencei Építészeti Biennále

13. Velencei Építészeti Biennále

A 13. Építészeti Biennále 2012-ben augusztus 29-től november 25-ig lesz látogatható, a vernisszázs napjai augusztus 27. és 28. lesznek. A 69. Velencei Filmfesztivál ezzel párhuzamosan, augusztus 29-től szeptember 8-ig zajlik a Lidón.

Fesztiválok Velencében

Fesztiválok Velencében

Festa del Redentore - A Megváltó Ünnepe A velencei lakosok egyik legkedveltebb ünnepe a július harmadik hétvégéjére eső Festa del Redentore. A Megváltó Ünnepén megünneplik a pestisjárvány végét, mely 1500-ban sújtotta a várost. A járványt, mely alig két év alatt csak Velencében több mint 50 ezer ember halálát okozta, egyfajta istencsapásnak tartották. 1576-ban a dózse ünnepélyes fogadalomtételt javasolt, amellyel Isten közbenjárását kérték, hogy vessen véget a járványnak; egy templomot építtetett, 'melyet az elkövetkező nemzedékek fel fognak keresni, és amely örökre emlékeztetni fog a kapott jótéteményre'. 1577. május 3-án helyezték le a Palladio által tervezett templom első alapkövét, és ugyanazon év júliusának harmadik vasárnapján a dózse kihirdethette, hogy Velence immár fertőzésmentes.

Karnevál

Karnevál

Az Adriai Köztársaság idejében minden tilalmat feloldottak a karneváli időszak idejére és az utcákat, tereket az álarcokba, álruhákba öltözött nép vette birtokába. A szalonokból, kávéházakból a hangos és féktelen mulatozás zaja szűrődött ki. Kötelező volt az álarc viselése, amelyet már akkor is papírmassé-ból készítettek és díszesen festettek, dekoráltak. 1980-ban, 200 év téli nyugalom után újították fel a Velencei Karnevált és a központi Szent Márk tér nyüzsgő, álarcos és fantáziadús látogató serege hömpölyög ma már a tereken és a szűk utcákon. Aki ellátogat ezeken a hétvégéken Velencébe, megismerheti

Mosolygós és verőfényes hosszútáv! 37. Vogalonga

Mosolygós és verőfényes hosszútáv! 37. Vogalonga

Csodálatos időben evezhettek a magyar legénységek a 37. Vogalongán, az olaszországi Velence városában! Szép számú magyar különítmény, legénység indult útnak Pünkösd hétvégéjén az olaszországi Velence irányába, hogy tagja lehessen a Harmincasok klubjának, vagyis teljesítse a 37. Vogalonga 30 kilométeres távját.

Redentore 2004

Redentore 2004

2004. július 10-17. között Velence és Guidecca szigete ad otthont, a Redentore 2004 Festival ettnica című rendezvénynek. A programsorozaton Bartók Béla Magyarországától, a sokszínű, európai kultúráig címmel egy héten keresztül Magyarország lesz a díszvendég.

Redentore Fesztivál

Redentore Fesztivál

Velence. Bartók Béla és a magyar zenén keresztül a magyar kultúra a díszvendége a velencei Redentore (Megváltó) fesztiválnak, amelyet vasárnap este Hiller István magyar kultuszminiszter nyitott meg a lagúnák városában, a Giudecca-szigeten. Velence. Bartók Béla és a magyar zenén keresztül a magyar kultúra a díszvendége a velencei Redentore (Megváltó) fesztiválnak, amelyet vasárnap este Hiller István magyar kultuszminiszter nyitott meg a lagúnák városában, a Giudecca-szigeten. Az 1576-os pusztító pestisjárványra emlékező búcsújáróhelyen, a Giudecca-szigeten emelt Redentore bazilikánál, illetve más velencei helyszíneken a Redentore vallási ünnepet megelőző egy héten keresztül 14 koncert és más - ingyen látogatható - magyar zenei rendezvény, illetve filmbemutató kínál élményeket a helyieknek és a Velencébe látogató rengeteg turistának.

Regata Storica Velence

Regata Storica Velence

Hogyan írhatnám le a hangulatot? Az izgatott tömeget, amely azt figyeli, hogy feszítik meg a botanikus kertek előtt a legendás spaghetót, a rajtot jelentő kötelet vagy a cölöpverő gépek zaját, miközben a Sant'Andrea della Zirada-templom előtt a Canal Grande medrébe leverik a paleto nevű oszlopot, amit a hajóknak majd meg kell kerülniük.

Sárkányhajóval Velencében

Sárkányhajóval Velencében

A híres-neves Velencei Vízikarneválra, a Vogalongára ebben az esztendőben is utazik magyar sárkányhajó-csapat. A négynapos túrára május végén, június elején kerül sor, ekkor rendezik meg a több évtizedes hagyományokkal rendelkező vízi ünnepet a lagúnák városban.

Hirdetés
Velence - Karnevál fotókkal

Velence - Karnevál fotókkal

Ha Velencébe autóbusszal vagy személygépkocsival érkezünk, akkor a város északnyugati szélén lévő Tronchetto nevű mesterséges szigeten kialakított hatalmas parkolóban kell parkolnunk. A Tronchettoról a belvárosba gyalog, vagy vízibusszal - ún. vaporettoval - juthatunk be.

Velencei események

Velencei események

Január első hetében Velence ad otthont az éves regattának, amely egy evezős verseny a Nagy Csatornán. A fiatal családok kedvence lehet, a versenyzők ugyanis La Befane-nak öltöznek, amely egy ronda boszorkány, aki édességeket hoz a gyerekeknek.

XI. Velencei Biennálé

XI. Velencei Biennálé

A XI. Velencei Biennálé jelmondata Építészet az épületen túl, ennek megfelelően virtuális házakat, tájépítészeti terveket és használt hűtőszekrényeket állítanak ki. Hetven országnak a jövő építészetéről alkotott elképzeléseit mutatja be a csütörtökön megnyílt 11. Velencei Építészeti Biennálé, amelyen a nemzeti pavilonokat és közös kiállítóhelyeket az első napokban a szakmai közönség, majd szeptember 14. és 23. között a nagyközönség tekinthet meg.

Tuti menü