Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Látnivalók - Velencei utazás képes leírás - Velencei utazás.tlap.hu
részletek »

Látnivalók - Velencei utazás - Velencei utazás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: velencei-utazas.tlap.hu » Látnivalók - Velencei utazás
Keresés
Találatok száma - 15 db
A lagúnák városa, Velence

A lagúnák városa, Velence

Az észak-olaszországi Velence tölgy és fenyőfaoszlopok ezreire épített házakból áll, 118 szigetre épült és ezeket mintegy 400 híd köti össze. A város története. Velence tengeri kikötő, építészeti remekművekben és kulturális örökségét tekintve a világ egyik leggazdagabb városa, amely a velencei lagúnákban fekvő egyik nagy szigetcsoportra épült az i. u. 5. században.

A szárnyas oroszlán szobra

A szárnyas oroszlán szobra

A szárnyas oroszlán Szent Márk evangélista (a város védőszentje) szimbóluma, egyben Velence címerállata, jelképe. A Szent Márk tér épületeinek falain és oszlopain megszámlálhatatlan szárnyas oroszlán tanyázik. A sok közül, íme az egyik egy oszlop tetején pompázik (a híres zászlórudak csúcsa is szárnyas oroszlán) az ember már nem tud szárnyas oroszlán nélkül lépni egy tapodtat sem.

Canal Grande

Canal Grande

Velence az Adria Királynője, hiszen ezer évig volt a kelet kapuja, a vizi kereskedelem központja. A Canal Grande Velence gótikus és barokk stílusban épített nagyszabású tégla és márványépületek által szegélyezett díszútvonala.

Ingyenes angol nyelvű audio-guide

Ingyenes angol nyelvű audio-guide

Ingyenesen le lehet tölteni az oldalról M3 formátumban velencei guide-t angol nyelven, emellett számtalan szép képet találhatunk a városról, valamint interaktív térképet. A virtuális képek segítségével betekinthetünk többek között a Dózse palotába és körbejárhatjuk.

Látnivalók fotókkal

Látnivalók fotókkal

Velence fő csatornája a Canal Grande, mely egyszerre fő ütőere Velencének és egyben fő határvonala, hisz a csatornán átkelni csak 4 hídon lehet. Gondolák, csónakok és hajók tömege közlekedik a Canal Grandén, mely a Velencei karnevál idején még a szokottnál is forgalmasabb. Városnéző sétánk során többször kereszteztük a csatornát és elég jellemző volt, hogy közeledve hídjaihoz nőtt egyre jobban a tömeg, gyakorlatilag emberi dugót okozva.

Látnivalók Velencében

Látnivalók Velencében

A Rialto hidat, melynek helyén amióta létezik Velence mindig volt híd, 1588-tól 1591-ig építették, mert a korábban épített két híd összeomlott. A híd a Canal Grande legszűkebb kanyarulatának partjait köti össze. A híd és környéke már a középkorban is központi szerepet töltött be, ezen a környéken épült a legtöbb kereskedelmi raktár, szállást kínáló fogadó.

Látványosságok

Látványosságok

Velence látnivalói közül elsődleges a Szent Márk tér, melyet Piazza-ként is szoktak hívni, aváros szívében helyezkedik el, itt találhatók a város nevezetességei: Doge palota a sóhajokhídjával, Szent Márk-székesegyház, Óratorony, Campanile. A tér az év nagy részébennyüzsög a turistáktól, akik hosszú sorokban ácsorognak a Bazilika és a Palota épülete előtt. Ittrendezik meg minden év februárjában a híres Velencei Karnevált.

Panorama fotók - virtuális túra

Panorama fotók - virtuális túra

Virtuális túrát tehetünk Velencében, a Dózse palota termeiben körülnézhetünk, utazhatunk virtuálisan gondolában, megtekinthetjük a Marciana könyvtárat. A panoráma képek mellett térképeket is találunk. Velence városon kívül, még kb. a világ 80 más városában nézelődhetünk így.

Szent Márk Bazilika

Szent Márk Bazilika

Saint Mark's Basilica is a monument made unique by both its wealth of history and the magnificence of its façade and interior. In essence, it is a splendid workshop, where, through the centuries, worked great Italian and European artists. Its distinguishing Byzantine character appears particularly on the great mosaics illustrating St. Marco's tales, as well as the scenes of the Old and New Testament.

Hirdetés
Velence - film

Velence - film

MeneTrend: Velence, Olaszország Velence a világ egyik leglátogatottabb városa. Bár mostanság a válság miatt az ide utazó turisták száma egy kicsit csökkent, korábban volt olyan év, amikor 20 milliónál is több látogató érkezett, hogy megcsodálja a lagúnák városát.

Velence utcáin

Velence utcáin

Egy kis kikapcsolódás Velence utcáin, séta a kikötőtől a Szent Márk térre, át a városon útbaejtve a szűk utcákat és a Rialto hidat, majd egy kis látkép a magasból a Szent Márk téri Campanile-ből. Karneváli hangulat a jelmezboltokban és egy kis jellegzetes élőzene a főtéren. (2009 Olaszország, Velence)

Velence városrészei

Velence városrészei

Sokan tudják, hogy Velence 118 szigetre épült város, melyet a sok kis csatorna 177 részre oszt. Most abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy könnyebben el tudjanak igazodni a hat velencei városrész, azaz sestiere között...

Velencei múzeumok lapja

Velencei múzeumok lapja

La Fondazione é stata istituita con delibera del Consiglio Comunale di Venezia il 3 marzo 2008, al fine di gestire e valorizzare limmenso patrimonio culturale e artistico dei Musei Civici di Venezia. Operativa dal 1 settembre 2008, é configurata come una fondazione di partecipazione e ha un unico socio fondatore, il Comune di Venezia. Favorisce laggregazione di soci partecipanti, pubblici e privati, che contribuiscono alla vita della fondazione, sostenendone e condividendone le finalitá istituzionali.

Videó

Videó

Itália minden egyes régiója különálló ország is lehetne, különböző hagyományaiknak, valamint a műemlékvárosok egyedülálló gazdagságának köszönhetően. Az egyes települések különböző folklór rendezvényeket, fesztiválokat, népünnepélyeket szerveznek, melyek hangsúlyozzák az adott település jellegzetességeit.

Virtuális túra a Dózse palotában

Virtuális túra a Dózse palotában

I Musei Civici di Venezia... come non li avete mai visti! Scopri le sedi, i percorsi e le collezioni, in un percorso multimediale divertente e affascinante... Capolavoro dellarte gotica, il Palazzo Ducale si struttura in una grandiosa stratificazione di elementi costruttivi e ornamentali: dalle antiche fondazioni allassetto tre-quattrocentesco dellinsieme, ai cospicui inserti rinascimentali, ai fastosi segni manieristici. Esso ∓mp;grave; formato da tre grandi corpi di fabbrica che hanno inglobato e unificato precedenti costruzioni.

Tuti menü