Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Velencei utazás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Velencei utazás képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: velencei-utazas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 82 db
12. Velencei Építészeti Biennále

12. Velencei Építészeti Biennále

A Velencei Biennále keretében megrendezésre kerülő 12. Nemzetközi Építészeti Kiállítás People meet in architecture címmel nyílik augusztus végén Velencében. A kiállítás felkért főkurátora Kazuyo Sejima, az idén Pritzker-díjjal is elismert japán építésznő. A Velencei Biennále a nagyközönség számára augusztus 29-től látogatható a város megszokott helyszínein: a Giardini parkban, az Arsenale és a város külső kiállítóhelyein.

13. Velencei Építészeti Biennále

13. Velencei Építészeti Biennále

A 13. Építészeti Biennále 2012-ben augusztus 29-től november 25-ig lesz látogatható, a vernisszázs napjai augusztus 27. és 28. lesznek. A 69. Velencei Filmfesztivál ezzel párhuzamosan, augusztus 29-től szeptember 8-ig zajlik a Lidón.

680 éve halt meg Marco Polo

680 éve halt meg Marco Polo

Marco Polo valószínűleg Velencében, esetleg a dalmáciai Korcsulán született 1254-ben. Apja, Nicolo és nagybátyja, Maffeo vállalkozó kedvű kereskedők voltak, akik irodát működtettek Konstantinápolyban és a Krímben. 1260-ban üzleti útra indultak Konstantinápolyból Kelet-Ázsiába, útjuk Kublaj kán nyári székhelyén, a Pekingtől északra fekvő Sangtuban ért véget. Európába a nagykán követeként tértek vissza 1269-ben, hogy a pápától száz tudóst kérjenek számára

A gondola - a csatornák királynője

A gondola - a csatornák királynője

Velencében mindent különböző vízi járművekkel szállítanak. Sokféle hajótípus van. A 'sandoló' a halászok és áruszállítók járműve a 13. század óta változatlan formában szeli át a csatornákat. A 'mascareta' elfátyolozott hölgy utasairól kapta a nevét. A leggyorsabb a gondolino, de kezelése nehéz. A turisták körében a legismertebb és legnépszerűbb a gondola - a csatorna királynője.

A lagúnák városa, Velence

A lagúnák városa, Velence

Az észak-olaszországi Velence tölgy és fenyőfaoszlopok ezreire épített házakból áll, 118 szigetre épült és ezeket mintegy 400 híd köti össze. A város története. Velence tengeri kikötő, építészeti remekművekben és kulturális örökségét tekintve a világ egyik leggazdagabb városa, amely a velencei lagúnákban fekvő egyik nagy szigetcsoportra épült az i. u. 5. században.

A szárnyas oroszlán szobra

A szárnyas oroszlán szobra

A szárnyas oroszlán Szent Márk evangélista (a város védőszentje) szimbóluma, egyben Velence címerállata, jelképe. A Szent Márk tér épületeinek falain és oszlopain megszámlálhatatlan szárnyas oroszlán tanyázik. A sok közül, íme az egyik egy oszlop tetején pompázik (a híres zászlórudak csúcsa is szárnyas oroszlán) az ember már nem tud szárnyas oroszlán nélkül lépni egy tapodtat sem.

ACTV

ACTV

A velencei hajóközlekedés hivatalos oldalai térképekkel, menetrenddel angol és olasz nyelven érhetők el. Telefonszámok, elérhetőségek, jegyárak is szerepelnek az oldalon, valamint naptár is segít eligazodni a hétköznapi és ünnepnapi menetrendben.

Antonio Vivaldi

Antonio Vivaldi

Antonio Lucio Vivaldi olasz zeneszerző és hegedűművész volt. Velencében született 1678. március 4-én. Zene iránti fogékonyságát volt kitől örökölnie. Édesapja, Giovanni Battista Vivaldi kiválóan játszott hegedűn. Fia első tanára is ő lehetett. Antonio már tíz éves korában helyettesítette időnként apját a velencei San Marco Bazilika zenekarában. Feltételezhető, hogy a zenekar karnagya, Giovanni Legrenzi zeneelméletre tanította a fiút. A Vivaldi-család igazi sokgyermekes olasz család volt. A szülők igyekeztek gondoskodni gyermekeik taníttatásáról. Antonio a San Geminiani iskola növendéke lett, ahonnan egyenes út vezetett a papi pálya felé. Az apja nyomdokain járó fiú nagyon jól össze tudta egyeztetni a zenész hivatást a papival.

ATVO

ATVO

Az ATVO közlekedési portálo rengeteg hasznos közlekedési információval szolgálnak angol és olasz nyelven. Repülőtéri információk, buszos közlekedési lehetőségek, buszközlekedés, jegyrendelési lehetőség.

Hirdetés
Autókölcsönzés Velencében

Autókölcsönzés Velencében

Autókölcsönzés Velence autóbérlés helyszínein, repülőtéren, pályaudvaron és belvárosban. Világmárka autókölcsönzők Velencében számos autókölcsönzési ponton. Foglalja le bérautóját olaszországi, velencei utazásához most online az interneten keresztül, válasszon autókölcsönző partnereink ajánlataiból. Kérdés esetén magyar nyelvű telefonos ügyfélszolgálat segít a foglalásban. Árgarancia szolgáltatás Velence autókölcsönzés esetén. Online autókölcsönzés garantáltan legjobb árakon, tekintse meg autókölcsönző partnereink ajánlatait egy helyen.

Buránó

Buránó

A lagúna népei történelme során Burano sosem tűnt ki valamely saját ősi hagyománnyal, híres műemlékkel, így az utókor azt feltételezheti, hogy Burano-sziget sok évszázados múltja a megélhetését a tengerből biztosító emberek, a halászok szigete lehetett. Korunkban a halászaton kívül ismét felvirágzott az évszázados múltra visszatekintő csipkekészítés, s persze az odalátogató turisták is lendítenek a hely gazdaságán.

Calatrava fénysétánya  avagy: Halálhíd Velencében?

Calatrava fénysétánya avagy: Halálhíd Velencében?

Több mint tíz év várakozás és sok feszültség után Ponte della Costituzione (Az alkotmány hídja) néven adták át a gyalogosforgalomnak Velence történelmi belvárosának legújabb hídját 2008. szeptember 11-én. A közvélemény megosztott, az avatóünnepség elmaradt. Santiago Calatrava, a híd spanyol építésze viták kereszttüzében áll. Annak ellenére és azzal együtt, hogy a híd már használatba vétetett, a helyiek és a turisták a legkülönfélébb okokból elégedetlenkednek. Ám a Ponte della Costituzione ott feszül a Canal Grande vize felett, látványosságként és kilátópontként szolgálva azon bátraknak, akik a rémhírek ellenére a közelébe merészkednek.

Canal Grande

Canal Grande

Velence az Adria Királynője, hiszen ezer évig volt a kelet kapuja, a vizi kereskedelem központja. A Canal Grande Velence gótikus és barokk stílusban épített nagyszabású tégla és márványépületek által szegélyezett díszútvonala.

Casanova

Casanova

Casanova neve minden idők legnagyobb nőcsábászát fémjelzi. Örök időkre szóló, bérelt helye van a hódítás művészeinek arcképcsarnokában. Casanova és Don Juan neve gyakran összefolyik. Mindketten a nők elcsábításának hírhedt kalandoraiként élnek a köztudatban. Azonban, amíg Don Juan a fikció szülötte és könyvek lapjain hirdeti életérzését, addig Casanova lézető személy, aki megélte, majd megírta saját életének történetét (Histoire de ma vie - Életem története, L'Histoire de ma fuite - Szökésem története, Icosameron stb. Míg igazolt, hogy kordokumentumként jelentősek a 18. század szabad erkölcsű világáról, addig az életrajzi vallomásosság valóságtartalma erősen kétséges).

Casanova Budán?

Casanova Budán?

Nevének első magyarországi említése elvész a XVIII. század homályában. Annál élénkebben élhetett az akkori Magyarország és magyarság képe az ő emlékezetében, hiszen Memoire-jainak bizonysága szerint, gyakran fordult meg magyarok, diplomaták és katonák, mágnások és kalandorok társaságában. Rendkívül melegen emlékezik vissza Mária Teréziának arra a (talán testőr) kapitányára, akinek Henriette-t köszönhette.

Cavallino Üdülőfalu

Cavallino Üdülőfalu

Velence és az azt körül ölelő tenger, a lagúnák világa, a szigetek, a fenyőerdők csendje, csodás környezet, igazi kikapcsolódást ígér. Érezze a világ legromantikusabb városának, Velencének különleges hangulatát. Fedezze fel azokat az apró részleteket, az emberekben, a műemlék épületekben, a csatornákon átívelő hidakon, a Szent Márk tér forgatagában, és a szűk utcák csendjében, amelyek ezt a várost egyedivé teszik.

Danilo Reato: Velence

Danilo Reato: Velence

Egy különleges város történelme, művészete és varázsa. A múlt bűvölete és a jelen csábításai villannak fel, mint egy kaleidoszkóp tarka színei: az ember számára létszükséglet kitörni a köznapokból és elmenni oda, ahol kézzelfogható lesz az örökkévalóság. Ez Velence varázserejének titka.

Tuti menü