Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cikkek, könyvek, irodalom képes leírás - Velencei utazás.tlap.hu
részletek »

Cikkek, könyvek, irodalom - Velencei utazás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: velencei-utazas.tlap.hu » Cikkek, könyvek, irodalom
Keresés
Találatok száma - 14 db
Danilo Reato: Velence

Danilo Reato: Velence

Egy különleges város történelme, művészete és varázsa. A múlt bűvölete és a jelen csábításai villannak fel, mint egy kaleidoszkóp tarka színei: az ember számára létszükséglet kitörni a köznapokból és elmenni oda, ahol kézzelfogható lesz az örökkévalóság. Ez Velence varázserejének titka.

Erdődy János - Szép és kegyetlen Velence

Erdődy János - Szép és kegyetlen Velence

A nagy multú köztársaság - Velence - mozgalmas életébe világít be Erdődy János újabb történelmi regénye is. Nemcsak tárgyilagos-pontos keresztmetszetét adja a tizenhatodik és tizenhetedik század szövevényes politikai küzdelmeinek, de a középkor végső válságának okai is érzékletesen sejteti. Többek közt azokat a diplomáciai manővereket jeleníti meg, melyek révén Velence tekintélyes hatalommá nőtt Európában, a pápai befolyás ellenében és másféle terjeszkedésekkel szemben.

Erdődy János: Velencei karnevál

Erdődy János: Velencei karnevál

A világ szórakozóhelyévé változott egykori világhatalom, a Velencei Köztársaság másfél ezer éves történelmének utolsó szakaszát írta meg Erdődy János e művében, amely sorrendben immár negyedik könyve erről a különös városról. Egy nagy velencei család egymást követő nemzedékeinek sorsában tükröződik Európa izgalmas hét évtizede a francia forradalom előestéjétől az 1848-49-es forradalmi hullám elcsendesüléséig.

Felfújható acélkapuk Velence megmentéséért

Felfújható acélkapuk Velence megmentéséért

Az olasz kormány nagyívű vállalkozásba kezdett, hogy megóvja Velencét az évek óta emelkedő tengervíztől, amely már azzal fenyeget, hogy teljesen elárasztja a gondolák városát. Velence folyamatosan süllyed. Az elmúlt században mintegy 12,7 cm-t vesztett magasságából, az Adria vízszintje ugyanakkor további 10 cm-rel emelkedett. Ezek az adatok első ránézésre talán nem tűnnek túlságosan fenyegetőnek, a következmények ugyanakkor mégis azok: a híres piazzákat évente több mint száz alkalommal borítja el az ár.

Gátak helyett a tenger segíthet Velencén

Gátak helyett a tenger segíthet Velencén

Velencében 60 centiméterrel kevesebb a látnivaló, mint háromszáz évvel ezelőtt - áll annak a kutatásnak az összegzésében, amely a lagúnák városának egyre aggasztóbb süllyedésének ütemét hivatott vizsgálni, és amely sokban támaszkodott a 18. századi velencei festő, Canaletto alkotásaira.

Irodalmi séta Velencében

Irodalmi séta Velencében

1548 a fordulat éve: addig vele vannak az istenek, azután ellene. Nagyobb bajokkal nem sújtják, csak kellemetlenségekkel, de azokat a végtelenségig kell tűrnie; csak azért mosolyogtak a gyerekre, hogyannál inkább elveszejtsék a férfit. Ettől kezdve megváltozik Jacopo, önmagává válik, az a dühöngő és üldözött törvényenkívüli lesz belőle, akit Tintoretto néven ismerünk.

Kosztolányi Dezső: Velence

Kosztolányi Dezső: Velence

Aki nem járt itt, az is tudja: Velencében gondolán közlekednek az emberek, a szűk utcákban tengervíz csordogál, vízben állnak a középkori házak, a márványborítású paloták, a méltóságos homlokzatú templomok és Szent Márk terén ezrével röpködnek, kezünkre szállnak a ricsajozó galambok. Aki járt itt, tudja: reggeltől estig bolyonghatunk száraz lábbal a város zegzugos sikátoraiban, apró hidak ezrein átballagva bámulhatjuk órákig a riók lassan mozgó mély-zöld vizét, kimenekülhetünk a San Marco és a Rialto idegenek nyüzsgésétől zajos, vásári forgatagából a régi házacskák övezte terekre, távoli hallgatag katedrálisokba, ezeréves komor falak közé.

Othello, a velencei mór

Othello, a velencei mór

Othellot a régibb magyarázók többnyire Shakspere legkésőbbi drámái közé sorolták, sőt a legutolsónak vették, mert hangulatának mély komolyságában, a jellemzés tökéletességében a költő tragikai erejének tetőpontját, legmagasabb kifejlődését látják. Pozitiv bizonyítékok azonban nem támogatják ez állítást; ellenkezőleg, ha Collier fölfedezése hitelt érdemel, az Erzsébet korabeli udvari ünnepélyek lajstroma szerint (Accounts of the Revels at Court) a királyi szinészek már az 1604-dik évi november első napján előadták a Velenczei mórt a Whitehall palotában.

Velence - spirálkönyvek

Velence - spirálkönyvek

A Spirálkönyv sorozat nemcsak stílusában illik az utazó kézikönyvéhez, de spirálos kivitele révén praktikus is: könnyen kihajtható ott, ahol éppen a bennünket érdeklő információt találjuk. Egyszóval: a tartalomhoz és az utazás közbeni használathoz egyaránt jól illeszkedő forma. A számos országban sikert aratott praktikus útikönyvek legfőbb erénye, hogy lényegre törően, a mindig időzavarral küzdő utazót segítve ad részletes ismertetést egy-egy városról vagy országrészről úgy, hogy még időbeosztást is ajánl a programok összeállításához. Gondol azokra, akik csak rövid időt szánhatnak a nevezetességek megtekintésére, és ajánl további látnivalókat a hosszabb ideig ott tartózkodóknak. Sőt, a környék távolabbi nevezetességeihez, különlegességeihez is elkalauzol - ugyancsak részletes útitervvel, térképpel, közlekedési tudnivalókkal segítve a kirándulót. Természetesen segít az eligazodásban is: szálláshelyeket ajánl, éttermekbe, kávézókba, sörözőkbe invitálja az utast, megmondja, hol érdemes vásárolni, ha ajándéktárgyakat, helyi kuriózumokat szeretnénk magunkkal hazavinni. A szerzők arra is gondoltak, hogy a Spirálkönyvek olvasója ne csupán a múzeumok, a műemlékek látogatása révén ismerje meg úti célját. Olvasmányos történetekkel, színes összeállításokkal, nevezetes személyiségek bemutatásával hozza közelebb az idegen tájat a vendéghez.

Hirdetés
Velence - Városjáró Zsebkalauz

Velence - Városjáró Zsebkalauz

Mindentudó zsebkönyvünk bizonyosan nem engedi elveszni Velencében! Amíg egyik városrészből a másikba sétál, e kis kötet lapjain kikeresheti, megismerheti a legfőbb látnivalókat, és további másfél száz érdekes, hasznos helyszín - szállodák, éttermek, színházak, üzletek és piacok - hollétéről, főbb ismérveiről is értesülhet. Tudnivalók, térképek és tanácsok egyetlen könyvecskében.

Velence művészete - Képes kalauz

Velence művészete - Képes kalauz

Ez a kötet 'tárlatvezetés' a mesésen gazdag, műremekekkel teli, csodálatos Velencében. Könnyen kezelhető, zsebkönyv méretű, mégis rengeteg hasznos tudnivalóval szolgáló útikalauz, amely amellett, hogy páratlan fotóanyaggal és jól áttekinthető térképvázlatokkal rendelkezik, bőséges informormációkkal szolgál Velence legfontosabb épületeivel, múzeumaival, templomaival és sikátorokkal szabdalt, kincseket rejtő negyedeivel kapcsolatban.

Velence Művészeti Kalauz

Velence Művészeti Kalauz

Velence - a helybeliek szeretetteljesen la Serenissima, a 'legtiszteletreméltóbb' néven emlegetik - már régóta röpíti álomvilágba a látogatókat: a San Marco, a Canal Grande két partját büszkén szegélyező káprázatos paloták, vagy Tiziano, Tintoretto és Tiepolo remekműveinek varázsa soha nem feledhető.

Velence művészeti kalauz - könyv

Velence művészeti kalauz - könyv

Velence - a helybeliek szeretetteljesen la Serenissima, a 'legtiszteletreméltóbb' néven emlegetik - már régóta röpíti álomvilágba a látogatókat: a San Marco, a Canal Grande két partját büszkén szegélyező káprázatos paloták, vagy Tiziano, Tintoretto és Tiepolo remekműveinek varázsa soha nem feledhető.

Velence térképes útikalauz

Velence térképes útikalauz

Minden, amire egy turistának szüksége lehet: 80 oldalas útikönyv Velence legfontosabb látnivalóival, részletes térképpel. A hasznos útikalauzból - mely tökéletes kiegészítője az Útitárs sorozatban megjelent párjának - megtudhatjuk hol együnk, hol igyunk és hol érdemes vásárolni. Vágja zsebre a világot!

Tuti menü