Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szigetek képes leírás - Velencei utazás.tlap.hu
részletek »

Szigetek - Velencei utazás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: velencei-utazas.tlap.hu » Szigetek
Keresés
Találatok száma - 4 db
Buránó

Buránó

A lagúna népei történelme során Burano sosem tűnt ki valamely saját ősi hagyománnyal, híres műemlékkel, így az utókor azt feltételezheti, hogy Burano-sziget sok évszázados múltja a megélhetését a tengerből biztosító emberek, a halászok szigete lehetett. Korunkban a halászaton kívül ismét felvirágzott az évszázados múltra visszatekintő csipkekészítés, s persze az odalátogató turisták is lendítenek a hely gazdaságán.

Muránó sziget

Muránó sziget

Muránó szigetén a híres üveggyártás 1291-ben kezdődik, amikor a Velencei Köztársaság a gyakori tűzesetek miatt Velencéből Muránóba űzte az üvegmestereket. A muránói üvegmesterek hamarosan a sziget legfontosabb polgárai lettek. A 14. századra az üvegmesterek számos kiváltságokkal rendelkeztek, megengedték nekik a kard viselését, a Velencei Állam mentelmi jogot biztosított nekik, és lányaik beházasodhattak Velence leggazdagabb családjaiba, viszont az üveggyártási titok megtartása érdekében nem hagyhatták el a Köztársaságot.

Napfényre kerül a velencei lagúnák rejtélyes szigete

Napfényre kerül a velencei lagúnák rejtélyes szigete

Velence egy elsüllyedt és feledésbe merült szigete kerül ismét a felszínre a zegzugos lagúnák közül. A feltárást tovább gazdagítja két különleges, 700 éve hullámsírjában fekvő hajó is. Az eddig példátlan feltárás első lépéseként a régészek facölöpökkel körbekerítették az 1300-as években elsüllyedt boccalamai Szent Márk-szigetet. Ezek után a cölöp-csapdába rekedt vizet kiszivattyúzzák, s így végre ismét napvilágra kerül a kb. 8000 négyzetméter nagyságú sziget és a két hajó.

Torcello

Torcello

Already inhabited during the 5/7th centuries, after the invasion of the Unni and the Longobards: is where the refugees from the city of Altino found shelter. The island's name seems to derive from Turricellum (the small tower erected in memory of the lost Patria). In 638, the Bishop of Altino transferred sacred relics in Torcello, and from that day on the history of the island continued to exist until the decline of the Republic. It became an autonomous government, with a Podest'grave; and a Consiglio, who ran a wool industry.

Tuti menü